Post an ad!

Kun myyt ravintolaa, muista nämä

Ravintolat ovat suosituimpia myyntikohteitamme. Huippuravintoloistaan tunnetun Olo Groupin toimitusjohtaja ja ravintoloitsija Petri Lukkarinen antaa parhaat vinkit jokaiselle ravintolan myyntiä suunnittelevalle. ”Ideaalitilanteessa ostaja näkee ravintolassasi mahdollisuuden toteuttaa oman unelmansa.”

Etsi oikea ostaja ”Sinun kannattaa satsata siihen, että löydät oikean ostajan. Voit etsiä häntä joko laittamalla itse ravintolan myyntiin tai käyttämällä apunasi ammattilaista. Kummassakin vaihtoehdossa voit joko kertoa avoimesti, mitä ravintolaa olet myymässä tai alkaa etsiä nimettömänä ostajaehdokkaita. Ideaalitilanteessa ostaja näkee ravintolassasi mahdollisuuden toteuttaa oman unelmansa.”
 
Vakuuta tuloksentekokyvystä "Sinun on vakuutettava ostaja ravintolasi tuloksentekokyvystä. Oli kyse mistä tahansa yrityksestä, ostajat arvioivat aina nimenomaan tulevaisuuden tuloksentekokykyä. Kerro siis, jos sinulla on näyttöjä siitä, että ravintolasi on tehnyt hyvää tulosta ja pystyy siihen myös tulevaisuudessa.”

Osoita sijainnin edut "Hyvä sijainti on avaintekijä ravintolan menestyksessä. Mieti, miten voit osoittaa ostajaehdokkaille ravintolasi sijainnin asiakasvirtoja. Entä mitä pystyt kertomaan alueen potentiaalisten asiakkaiden maksukyvystä? Nämä tekijät lisäävät ravintolasi tuloksentekokykyä ja sitä kautta arvoa. Hyvä myyntiargumentti voi olla myös saumaton yhteistyö vuokranantajan kanssa. Arvoa saatavat alentaa yllättävätkin tekijät, kuten yksittäisen lähiseudun asukkaan häiriökäyttäytyminen.”

Laadi vedenpitävä kauppakirja "Laadi kauppakirja niin, että siihen ei tarvitse palata kaupanteon jälkeen. Hyvään kauppakirjaan kannattaa panostaa ja sopia kirjallisesti esimerkiksi henkilökunnan siirtymisestä, tehdä inventaariolista ja määritellä tarkasti, mitä kaikkea kauppaan kuuluu. Sopimukset voivat olla yrittäjäkohtaisia, riippuen siitä, onko kyse osake- vai liiketoimintakaupasta. Rakenne ja sisältö kannattaa joka tapauksessa käydä läpi yhdessä ostajan kanssa.”
 
Petri Lukkarinen on huippuravintoloistaan – Olo ja Emo Helsingissä ja Gösta Mäntässä – tunnetun Olo Groupin toimitusjohtaja. Hän itse on myynyt perustamansa ravintola Limonen putkiremontin alta ja ostanut useita ravintoloita. 
 
 
Harkitsetko ravintolan myymistä? Tutustu ilmoittamiseen palvelussamme täällä
 
Katso myytävät ravintolat täältä.

 
loder image