Post an ad!

Miksi kesä on hyvä aika aloittaa yrityksen myynti?

Monet suomalaiset karkaavat nyt kesälaitumille. Lomalla on aikaa ottaa etäisyyttä omaan arkeen ja pohtia mitä tulevaisuudelta haluaa. Yrittäjälle kesäloma voi herättää toiveen siirtyä uuteen vaiheeseen omassa elämässä. Kulunut kevät ja epävarmuus ovat saattaneet vauhdittaa näitä pohdintoja. 

Listasimme kolme syytä miksi kesä on hyvää aikaa aloittaa yrityksen myynti

1. Sinulla on aikaa ajatella. Pyri ottamaan askel kauemmas päivittäisestä tekemisestä ja mieti, mikä juuri sinun yrityksestäsi tekee kiinnostavan ja ainutlaatuisen. Onko sinulla kenties jotakin seuraavista, joka todennäköisesti voi tehdä yrityksestäsi houkuttelevan potentiaalisen ostajan silmissä:

 Ennustettavissa oleva kassavirta

 Vakiintunut asiakaskunta

 Osaavaa henkilöstöä

 Hyvä sijainti

 Ainutlaatuista osaamista

 Tunnettu ja luotettu nimi

Mitä paremmin tunnistat ja pystyt viestimään sen, mikä tekee yrityksestäsi kiinnostavan ostokohteen, sitä todennäköisemmin saat sen kaupaksi. 

2. Uusia ostajia lähtee liikkeelle. Verkkopalvelussamme on heinäkuussa hyvin kävijöitä ja erityisen paljon täysin uusia kävijöitä. Kesällä myös ostajalla on aikaa ajatella. Moni työssäkäyvä haaveilee yrittäjyydestä ja kesälomalla lähdetään kartoittamaan mitä mahdollisuuksia yrittämiseen on. Moni päätyy selaamaan myytäviä yrityksiä ja avoimia yrittäjäpaikkoja

3. Voit esitellä uunituoreet taloustiedot ostajaehdokkaille. Yksi ensimmäisistä asioista, joita potentiaalinen ostaja todennäköisesti kysyy, on viimeisin tilinpäätös. Valtaosalla yrityksistä tilikausi on kalenterivuosi. Kesällä valtaosalla yrityksistä on uunituoreet taloustiedot saatavilla. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ostajan katse on tulevaisuudessa, joten historiatietoakin tärkeämpää on tarjota uskottava arvio tulevaisuuden kasvumahdollisuuksista ja tuottopotentiaalista. Yrityksen arvonmääritys ja kauppahinta määräytyy monen tekijän perusteella, mutta taloustiedot ja tulevaisuuden tuottopotentiaali ovat aina osa arvotusta.  

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kokosimme avuksesi ilmaisen oppaan yrityksen myyntiin. Tilaa opas sähköpostiisi täältä.  

Pohditko yrityksen myyntiä? Varaa aika ilmaiseen puhelinkonsultaatioon asiantuntijamme kanssa ostajan löytämiseksi tästä

 

 
loder image