Post an ad!

Mitä jokaisen yrittäjän olisi hyvä tietää vakuutuksista

Kaupallinen yhteistyö vakuutusyhtiö Pohjantähden kanssa. Yrityksen ostoa tai franchising-yrittäjyyden aloittamista suunnitellessa myös yrittäjän ja yrityksen vakuutusasiat on syytä hoitaa kuntoon. Keventääksemme sekä aloittavien yrittäjien että kokeneiden konkareiden taakkaa muutosten keskellä, kokosimme tietopaketin siitä, mitä jokaisen yrittäjän olisi syytä tietää vakuutuksista.

Vakuutuksiin liittyvät vinkit ovat koostaneet vakuutusyhtiö Pohjantähden omat franchising-yrittäjät Vesa ja Joona. Heidän osaamisensa perustuu kummankin omaan yrittäjätaipaleeseen sekä lukemattomien yrittäjien ja yritysten turvaamisesta saatuun kokemukseen. Kaksikolla on kokemusta yrittäjyydestä yhteensä 25 vuoden ajalta, jonka lisäksi vakuutusalaltakin on kertynyt jo yli 15 vuoden kokemus.

Vakuutusten kuuluisat A ja O

Yrittäjän tai yrityksen vakuutuksia pohdittaessa ohjeemme voidaan kiteyttää kahteen sanaan: ennakointiin ja varautumiseen. Vakuutusasioiden läpikäymisen perimmäisenä tarkoituksena on, että yrittäjä tiedostaa oman yritystoimintansa riskit ja tietää, mitkä asiat hän on päättänyt jättää omalle vastuulleen ja mitkä riskit kantaa vakuutusyhtiö.

Pakolliset vakuutukset ovat tietysti tärkeitä, jotta yrittäjä hoitaa lakisääteiset velvollisuutensa. Pyrimme kuitenkin heti alusta alkaen muistuttamaan yrittäjiä heidän omasta korvaamattomuudestaan. Yrittäjätkin sairastavat, joten on tärkeää käydä läpi, kuinka yrittäjä ja yritys pärjäävät tapaturman tai sairauden sattuessa. Nostamme keskusteluun myös sen pahimman mahdollisen skenaarion eli miten yrittäjän perhe jatkaisi elämäänsä tai yritys toimintaansa, mikäli yrittäjä menehtyisi.

Mikäli yrityksessä on työntekijöitä, täytyy vakuutusten osalta huomioida myös heidät. Työllistävien yritysten yrittäjät tuskailevat usein työterveyden kustannusten vaihtelevuutta: yhtenä vuotena kulut ovat muutaman tuhannen luokkaa ja toisena taas moninkertaiset. Henkilöstön vakuutuksilla on mahdollista vaikuttaa myös yrityksen kulujen hallintaan. Pohjantähdestä on saatavilla kattava paketti, johon kuuluu sekä työterveys että olemassa olevia vammoja ja sairauksiakin korvaava vakuutus.

>> Lue lisää työterveyden ja vakuutuksen yhdistelmästä.

Yllättävän usein törmäämme myös siihen, että yrittäjä ei ole hyvään toviin päivittänyt vakuutuksiaan. Yrittäjä on saattanut esimerkiksi aloittaa toiminnan tietyllä toimialalla ja huolehtinut hienosti vastuuvakuutuksen kuntoon, mutta yrityksen toiminnan laajentuessa vakuutusten päivittäminen on unohtunut ja uusi toiminta on kokonaan vakuuttamatta. Tällaista ongelmaa ei pääse käymään meidän kanssamme, koska olemme useamman kerran vuodessa yhteydessä asiakkaisiimme ja huolehdimme, että kaikki on vakuutusten saralla kunnossa.

Lataa aloittavan yrittäjän opas

Onnittelemme jokaista aloittavaa yrittäjää rohkeudesta lähteä yrittäjäksi! Kannustamme yrittäjiä myös pitämään ympärillään aina itseään fiksumpia ihmisiä. Mitä me tällä tarkoitamme? Sitä, että yrittäjän ei tarvitse, eikä oikeastaan kannatakaan hoitaa kaikkea itse. Tietyt asiat, kuten vaikkapa vakuutus- tai yritysjuridiikan asiat, on järkevää ulkoistaa omalle yhteyshenkilölle.

Yrittäjä - huolehdi siis, että sinulta löytyy fiksu kirjanpitäjä, vakuutusasiamies sekä tietyillä toimialoilla lakimies, joka voi auttaa esimerkiksi sopimusasioissa. Tällä tavoin voit keskittyä olennaiseen eli oman yrityksesi pyörittämiseen ja tietysti nukkua yösi levollisemmin.

Suosittelemme erityisesti aloittavia yrittäjiä tutustumaan Pohjantähden aloittavan yrittäjän oppaaseen, johon on koottu käytännöllisiä ja helpoksi pureskeltuja asioita vakuutuksista, mutta myös muuta käytännöllistä tietoa yrittäjyydestä.

>> Lataa aloittavan yrittäjän opas ilmaiseksi täältä.

Miksi valita juuri meidät kumppaniksi vakuutusasioissa?

Olemme vieneet vakuutusasioiden hoidon täysin uudelle tasolle. Emme tarjoa apua ainoastaan yrittäjän ja yrityksen vakuutusasioissa, vaan asiakaskohtaamisissamme yrittäjä puhuu aina yrittäjän kanssa. Selvitämme yrittäjien ja heidän yritystensä riskit ja tarpeet kattavasti.

Asiakkaamme koostuvat pääasiassa toisten asiakkaiden suosittelemista yrittäjistä. Pyrimme hoitamaan jokaisen yrittäjän vakuutusasiat siten, että hän voi suositella meitä eteenpäin omille verkostoilleen. Me tarjoamme aina asiakkaille käyttöön myös omat verkostomme.

Palvelumme ei koskaan lopu siihen, kun asiakkaan vakuutusasiat saadaan alussa kuntoon. Pidämme asiakkaistamme aidosti huolta myös jatkossa ja kutsumme esimerkiksi mukaan erilaisiin yrittäjätapahtumiin.

Toivottavasti vinkeistämme on sinulle ja yrityksellesi hyötyä!

Pohjantähden Vesa ja Joona

 

Kaipaatko apua sinun ja yrityksesi vakuutusasioissa?

Pohjantähden Vesa ja Joona auttavat sinua mielellään!

>> Jätä tästä yhteydenottopyyntö.

 
loder image