JÄTÄ ILMOITUS

Oikeanlaista osaamista maailmantilanteesta riippumatta

Yhteistyössä LAURA™ ja Rekrytointi.com kanssa. Vuonna 2020 työmarkkinat ovat olleet kovassa myllerryksessä, kun epävarmuus kalvaa tulevaisuuden näkymiä. Jotkut yritykset joutuvat laittamaan rekrytointinsa jäihin, toiset aloittamaan YT-neuvottelut ja toiset löytävät tien kasvuun vaikeasta ajoista huolimatta ja pystyvät panostamaan rekrytointiin. 

Haettiin osaamista sitten yritysostojen tai rekrytoinnin kautta, ovat työntekijät kasvun keskiössä. Oikeilla työkaluilla osaajien etsimiseen ja houkutteluun pääset oikeisiin tuloksiin rekrytoinnissa.

Rekrytoinnissa tämä haasteiden vuosi on näkynyt niin, että työpaikkoja avautuu vähemmän ja ilmoitukset saavat enemmän hakemuksia. Huhtikuussa 2020 työnhakijoiden määrä avointa työpaikkaa kohti kasvoi parhaimmillaan huikeat 55 % vuoden takaiseen verrattuna. Syksyllä ei mennä aivan niin suurissa luvuissa, mutta vaikutus on edelleen monia kymmeniä prosentteja verrattuna edellisvuoteen. Organisaatiot, jotka pystyvät nyt rekrytoimaan, voivat valita suuremmasta osaajajoukosta kuin vain muutamia kuukausia aiemmin. Huominen luodaan osaamisella, myös kasvu – ja nyt sitä osaamista on liikkeellä.

Mikä on uusi normaali? Kuinka yritysten toimintatavat ja rekrytointi muuttuvat?

Nämä ajat muokkaavat varmasti toimintatapojamme lopullisesti. Monesti isoista muutoksista seuraa jotain hyvääkin! Emme tietystikään yksilöinä ja yrityksinä voi muuta kuin sopeutua. Yritykset keksivät uusia, luovia tapoja jatkaa liiketoimintaansa ennennäkemättömän tapahtuman edessä. Erityisesti startupeille ja nopeaa kasvua tavoitteleville yrityksille tämä tarkoittaa, että heidän tulee selvittää, kuinka he kykenevät pysymään kasvusuunnitelmissaan ja löytää tapoja rekrytoida osaajia virtuaalisesti.

Samalla monet yritykset ovat laittaneet rekrytoinnit jäihin eivätkä jatka niitä ennen kuin näkevät, miten asiat etenevät. Tämä odotustila ei kuitenkaan poista sitä faktaa, etteikö hakemuksia saapuisi nyt runsain määrin eikä niiden käsittelyä voi jättää hoitamatta. Rekrytoijien onkin syytä muistaa, että myös työnhakijat kokevat epävarmuutta ja turhautuvat, kun yritykset tasapainottelevat kannattavuuden turvaamisen ja rekrytointitarpeiden välillä. Tällöin avainasemaan nousee avoin viestintä yrityksen muuttuvasta tilanteesta suoraan hakijoille. Tämä kannattaa hoitaa tyylillä!

Oikeat työkalut osaajien löytämiseen ja rekrytointiin

Nyt on siis hyvä aika vahvistaa organisaatioita oikealla osaamisella.

Rekrytointimarkkinointi onnistuu Rekrytointi.com -sivuston avulla, hakemusten vastaanotto ja käsittely LAURA™ -rekrytointijärjestelmällä ja Suomen suurimmasta Osaajapankistamme pystyt löytämään osaajia oman hakijakannan ulkopuolelta.

Jos suuri hakemustulva pelottaa, ota avuksesi LAURA™ -rekrytointijärjestelmä. LAURA™ puolittaa perinteisen sähköpostin kautta hoidetun rekrytointiprosessiin kuluvan ajan. LAURA™:n saat nopeasti käyttöösi rekrytointiin, jota olet nyt käynnistämässä.

Rekrytointi.com tarjoaa laadukkaita palveluita osaajien löytämiseen. Julkaisemalla työpaikkailmoituksen Rekrytointi.com – palvelussa ja hankkimalla ilmoituksellesi lisänäkyvyyttä varmistat, että avoin työpaikkasi saa ansaitsemansa yleisön ja hakijoita. Rekrytointi.com Osaajapankki mahdollistaa myös osaajien etsimisen oman hakijakannan ulkopuolelta – voit selata valitsemillasi kriteereillä osaajia Suomen suurimmasta osaajapankista yli 120 000 osaajaprofiilin joukosta!

 

 
loder image