Post an ad!

Yrittäjäksi Lappiin on monta polkua

Yhteistyössä House of Laplandin kanssa. Lappi toivottaa lämpimästi tervetulleeksi yrittäjät ja sijoittajat ympäri Suomen. Arktinen osaaminen, Lapin vetovoimainen brändi ja alueiden erityisvahvuudet tarjoavat kaiken, mitä tarvitaan kestävään ja kasvavaan liiketoimintaan.

Vetovoimainen matkailualue, vahva teollinen osaaja ja vientimaakunta, teollisen kiertotalouden huippuosaaja, pohjoinen kaivostoiminnan keskittymä, luovien alojen inspiraation ja puhtaiden luonnontuotteiden lähde.

Lapista löytyy menestymisen mahdollisuuksia kestävään liiketoimintaan useilla eri aloilla. Tilaa on ja asennetta löytyy. Solekko tehä!

Lappiin suunnitteilla olevat suurhankkeet synnyttävät ympärilleen myös uutta yritystoimintaa, jonka toimintaedellytysten, kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen alueella halutaan panostaa. Viime aikoina Lapin pk-yrittäjät ovat arvostaneet erityisesti tietoliikenneyhteyksien, asuinympäristön viihtyisyyden sekä yritysten välisten yhteistyömahdollisuuksien kehittymistä.

Tutustu Lapin kuntiin bisnesympäristönä

Potentiaalia useilla toimialoilla

Lapin keskeisimmät toimialat ovat metalliteollisuus ja muu perusteollisuus, metsätalous, kaivannaisteollisuus ja matkailu. Merkittävää yritystoimintaa on myös muun muassa biotalouden, kiertotalouden, kylmätestauksen ja arktisen tutkimuksen parissa. Palvelualan yrityksiä on Lapissa suhteellisesti hieman enemmän kuin koko maassa ja kaupan alan yrityksiä hieman vähemmän.

Bisnespotentiaalia on sekä kärkitoimialoilla että niiden alihankintaketjuissa. Eniten kehittämistarvetta Lapin alueen pk-yritykset näkevät markkinoinnissa ja myynnissä, seuraavaksi eniten henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa. Kysyntää on myös uusille innovaatioille.

Lue lisää kasvun mahdollisuuksista eri toimialoilla

Kaupan kautta yrittäjäksi

Lapissa yrityksen ostaminen on erinomainen vaihtoehto yrittäjyyttä tai liiketoiminnan kasvattamista ajatellen, sillä jopa 3000 yritystä odottaa jatkajaa alueella. Yli puolet yli 55-vuotiaista yrittäjistä haluaa luopua yrityksestään viimeistään vuonna 2024.

Valmiissa yrityksessä toiminta on jo asettunut uomiinsa ja kauppa käy heti omistajanvaihdosta seuraavana päivänä.

Yrityksen ostamisesta kiinnostuneen kannattaa olla suoraan yhteydessä Lapin omistajanvaihdoskoordinaattoriin tai alueen yritysvälittäjiin, sillä kaikki myynnissä olevat yritykset eivät ole julkisesti kaupan.

Lue lisää yrityskaupoista Lapissa

Tutustu Lapissa myytävänä oleviin yrityksiin ja investointikohteisiin

 

 
loder image