loading Loading please wait...
13/09/2018

Boutique – liikkeen tarina alkoi lomamatkalta, päätyi verkkoon ja on nyt myytävänä: ”Verkkokauppa ja liike kivijalassa loistava yhdistelmä”

Rita Nurminen lomaili Ahvenanmaalla ja ihastui upeisiin kenkiin. Kotiin palattuaan Rita otti heti selvää mistä on kyse ja löysi tanskalaisen brändin, Lola Ramonan. Vuoden päästä hänellä oli merkin edustus Suomessa. Nyt 10 vuotta myöhemmin tarina etsii jatkajaa uudesta yrittäjästä.

Article image

Helsingissä Fredrikinkadun ostosalueella, putiikkien joukossa, on entinen mattokauppa, josta on sittemmin kuoriutunut boutique-liike ja verkkokauppa naisten kengille. ”Kengät ovat aina olleet intohimoni. 10 vuotta sitten päätin uskaltaa ja vaihdoin kansainvälisessä yrityksessä työskentelyn kenkäalan yrittäjyyteen”, kertoo Boutique Fredan yrittäjä Rita Nurminen. 

”Verkkokauppa ja liike kivijalassa loistava yhdistelmä”

Perinteisen kivijalkaputiikin rinnalle valmistui kaksi vuotta sitten verkkokauppa. ”Mielestäni verkkokauppa ja liike kivijalassa on loistava yhdistelmä. Liikkeessä asiakkaat saavat palvelun sekä voivat tulla hypistelemään ja sovittelemaan kenkiä. Jalat ovat niin erilaisia, että sama malli eri materiaalina voi tuntua aivan erilaiselta. Jalka on herkkä ja väärä malli voi tuntua samalta kuin jos olisi hius suussa”, Rita kertoo.  ”Erityisesti ulkomaiset asiakkaat sovittelevat kenkiämme kaupassa ja tilaavat ne sitten kotiin – näin he välttyvät matkatavaroiden kantamiselta ja saavat ostokset matkaltansa suoraan kotiovelle.”  

”Haluan löytää ennen kaikkea henkilön, joka rakastaa kenkiä ja liikkeen pitäminen olisi oma juttu”

Nyt Ritalla on kaksi lastenlasta ja eläkkeelle pitäisi jäädä. ”Rakastan omaa kenkämaailmaani ja myymälää. Myös Fredan yrittäjäyhteisöä tulee ikävä, mutta seuraavaksi haluan antaa aikaa perheelle ja lapsenlapsille”. Tämän vuoksi Rita on laittanut yrityksensä myyntiin ja toivoo, että jatkajaksi löytyisi henkilö, joka rakastaa kenkiä ja kokee liikkeen pitämisen ja verkkokaupan omaksi jutukseen. ”Haluan, että Lola Ramonan fanit saavat palvelua ja rakastamiaan kenkiä edelleen Suomessa”, muotikaupan liitossakin vaikuttamassa ollut Rita kertoo. ”Euroja tärkeämpää minulle on se, että jatkajaksi löytyy oikea henkilö, joka haluaa kehittää tätä eteenpäin.”

”Parasta tässä on upeat, vahvat ja persoonalliset asiakkaat”

Ritan mielestä hänen yrityksessään parasta on tekemisen monipuolisuus ja asiakkaat. ”Asiakkaani ovat upeita persoonia, vahvoja ihmisiä ja oman tiensä kulkijoita. Saan energiaa heidän persoonistaan.” Myös oman kädenjäljen näkeminen ja itsensä toteuttaminen on motivoinut jatkamaan. Muutama vuosi sitten haasteelta tuntui pienten kivijalkakauppojen tilanne. ”Verkkokauppa on samaan aikaan mahdollisuus ja uhka”, Rita toteaa. Nyt kuitenkin puolet liikkeen myynnistä kulkee oman verkkokaupan kautta. Seuraava askel on omistajan vaihtuminen ja yrityksen myyminen. Tarina jatkuu, mutta jonkun toisen käsissä.

Katso Ritan myytävä yritys täältä.

Katso muita myytävänä olevia kaupan alan yrityksiä täältä

Aloita oman yrityksesi myynti rekisteröitymällä palveluumme täällä.

Yrityspörssi.fi - Right place, if you are planning to sell or buy business