JÄTÄ ILMOITUS
Gallant mahdollistaa matkasi menestykseen

Gallant mahdollistaa matkasi menestykseen

Gallant on eteenpäin katsovien yritysten talouden uudistaja ja asiantuntijatalo, joka tekee numeroistasi ylivoimaa. Annamme perusteltuja neuvoja, jotka auttavat sinua tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä yrityksesi eteen. Paikallisena ja kansainvälisenä kumppanina tuotamme yrityksellesi arvokasta dataa viimeisintä teknologiaa hyödyntävillä työvälineillä. Teemme työtä hymy huulilla, täydellä sydämellä ja tavoitteet korkealla.

Asiantuntijuutta yrityksen eri vaiheisiin

Tarjoamme talouden, henkilöstöhallinnon, verotuksen ja liikejuridiikan ratkaisuja ja palveluja, jotka pitävät sinut askeleen kilpailijoitasi edellä. Yhdessä luomme edellytykset yrityksesi menestymiselle. Sinun unelmasi on meidän unelmamme: kuljemme asiakkaidemme rinnalla perustamissopimuksen laatimisesta pörssilistautumiseen – ilolla ja ammattiylpeydellä.

Gallant on energinen asiantuntijatalo, jolle tärkeintä on yhteinen menestys ja läsnäolo arjessasi

Kartoitamme mielellämme tilanteenne ja suunnittelemme kanssanne parhaan mahdollisen ratkaisun. Otathan rohkeasti yhteyttä meihin!

Tutustu meihin osoitteessa: gallant.fi

 

Näytä lisää
Mitä yrityskaupassa kannattaa huomioida?
Mitä yrityskaupassa kannattaa huomioida?

Yrityksen ostaminen voi taloudellisessa mielessä olla yksi ihmisen elämän suurimmista tapahtumista. On ostajana sitten henkilö tai yritys, siihen liittyy valtava määrä jatkuvasti muuttuvaa lainsäädäntöä. Yrityskaupoissa taloudelliset menetykset epäonnekkaan ratkaisun vuoksi voivat saada melkoisen suuretkin mittakaavat.

Mitä ongelmia yrityskaupoissa saattaa ilmetä ja kuinka yrityskaupan riskit voidaan minimoida?

Mitä kannattaa huomioida, kun olet ostamassa yritystä?

Mitä ajattelet ostavasi, kun ostat yritystä? Se onkin suuri kysymys. Käytännön elämässä on paljon esimerkkejä siitä, että ostaja luulee ostavansa ja saavansa kaupassa sellaista, mikä ei käytännössä kuitenkaan toteudu. Ja jos asiakirjoja – vastuita ja velvoitteita – ei ole huomioitu, voi lopputulos olla ostajan kannalta hyvin surullinen.

Yrityskaupan mukana tulevat työntekijät

Yrittäjä työllistää usein itsensä. Yrityskaupan mukana voi kuitenkin tulla myös työntekijöitä. Tämä voi olla merkittävä riski, jos yrityksen ostaja ei huomaa perehtyä kirjallisen työsopimuksen ohella työntekijöiden sopimuksen ulkopuolisista, ajan kulumisen perusteella syntyneistä etuisuuksista. Työntekijät saattavat kokea merkittävänä itseensä kohdistuvana mitätöintinä uudet yksipuoliset muutokset, vaikka ne perustuisivat uuden yrittäjän tietämättömyyteen. Aina kannattaa etukäteen selvittää, mitä on puhuttu ja luvattu. Ennen yrityskauppaa olisi tärkeää haastatella työntekijät, mutta se on yleensä vaikeaa, koska yrityskaupat ovat monesti hyvin salaisia ennen toteutumistaan. 

Tutustu huolellisesti ostettavaan yritykseen: mitä saat ostaessasi yrityksen?

On tilanteita, joissa eläköityvä yrittäjä myy yritystään ja hyväuskoinen ostaja on sitä ostamassa. Ostajaehdokkaan kanssa käyty keskustelu on voinut nostaa esiin kysymyksen siitä, miksei samalla alalla toimiva yrittäjän poika jatka isänsä yritystä, vaikka juuri nyt on isällään töissä? Varsinkin silloin, kun yrityksen vahvuudet ovat vahvasti yrittäjähenkilössä itsessään, on oltava todella tarkka siitä, mitä tämä yrittäjä vie mennessään eli mitä hänelle tosiasiassa jää, kun hän irtautuu yrityksestä. On hyvä muistaa, että asiakkaat kuitenkin viime kädessä itse päättävät keneltä palvelut tai tavarat ostavat, ellei kyseessä ole paikkakunnan ainoa alan toimija. Samalla alalla toimiva poika voi siis tosiasiassa saada isänsä yrityksen, mikäli isä tulee hänen perustamaansa yritykseen hoitamaan asiakassuhteita. Ja näin hyvältä vaikuttanut ostajan ostama yritys on käytännössä arvoton.

Miksi ottaa kumppani mukaan yrityskauppoihin?
Miksi ottaa kumppani mukaan yrityskauppoihin?

Yrityksen ostaminen tai myyminen on monelle meistä kertaluontoinen tapahtuma – se tehdään usein vain yhden kerran. Yrityskauppoja työkseen tekevällä asiantuntijalla sen sijaan on kokemusta useista yrityskaupoista, joten hänellä on myös kokemusta erilaisista tilanteista yrityskauppoihin liittyen. 

Yrityskaupan kohteen etsimiseen ja siihen tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa. Kannattaa myös etsiä itselleen avuksi asiantuntija, joka osaa nähdä yrityskaupassa sellaista, mitä itse ei huomaa havainnoida. On tärkeää olla perillä ostettavaksi suunnitellun yritystoiminnan alueellisesta menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Esimerkiksi juuri perustetun kampaamon viereen ei ole mielekästä saada uutta kampaamoa siinä lopettaneen kauneushoitolan sijaan. Tällaiset asiat on hyvä huomioida yritystä ostettaessa, ettei joudu ongelmiin esimerkiksi liiketilan vuokraamisen kanssa. 

Huolellisella valmistautumisella voidaan varmistaa onnistunut yrityskauppa

Onnistunut yrityskauppa edellyttää huolellista valmistautumista, suunnittelua ja toteutusta. Meillä on kokemusta yrityskaupoista ja niihin liittyvistä tilanteista. Voimme toimia asiantuntijananne, minimoida riskit ja varmistaa onnistuneen yrityskaupan.

Gallantin palvelut yrityskaupoissa 

• Yrityksen myyntikunnon varmistaminen

• Kaupan toteuttamisvaihtoehtojen suunnittelu

• Due diligence -tarkastus (yrityskaupan kohteen tarkastus)

• Yrityksen arvonmääritys

• Kauppaehtojen sopiminen

• Kauppakirjan laadinta

• Ostettavan tai myytävän yrityksen konsultointi koko prosessin ajan

• Veronäkökulman huomiointi

Myy yrityksesi helposti ja nopeasti
loder imageloder image