JÄTÄ ILMOITUS
Vakuutusyhtiösi voi toimia myös liiketoimintasi rahoittajana

Vakuutusyhtiösi voi toimia myös liiketoimintasi rahoittajana

Tiesitkö, että vakuutusyhtiösi voi toimia myös liiketoimintasi rahoittajana? Fennia tarjoaa rahoitusratkaisuja yritysostoihin yhteistyössä muiden rahoittejien, kuten pankkien, Finnveran ja pääomasijoittajien kanssa. 

Fennia on yritysten ja yrittäjien taloudellisen turvallisuuden kumppani. Olemme mukana yrityksesi arjessa luomassa edellytyksiä tuottavalle liiketoiminnalle ja turvaamassa sitä. Tarjoamme asiantuntemusta riskien hallintaan ja työturvallisuuteen sekä rahoitukseen, säästämiseen ja sijoittamiseen. 

Palvelumme tuottavat vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia, varainhoitopalveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy sekä palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy. 

Ota yhteyttä:

Yritysten asiakaspalvelu: 010 503 8818

Näytä lisää
Estääkö rahoituksen puute kasvun?
Estääkö rahoituksen puute kasvun?

Yrityslaina antaa vauhtia yrityksen kasvuun, sillä suosituimmat ulkopuolisen rahoituksen tarpeet liittyvät investointeihin, erilaisiin kehittämishankkeisiin ja käyttöpääomaan. Lainarahan hakeminen on myös yleistä. Pk-yritysbarometrin mukaan lähes puolella suomalaisyrityksistä on ulkopuolista rahoitusta.

Fennia saa yrityksiltä vuosittain satoja rahoitushakemuksia ja -tiedusteluja, vaikka vakuutusyhtiöitä ei yleisesti mielletä rahoittajan rooliin. Eniten yrityslainaa kysyvät eri kokoiset pk-yritykset ja keskisuuret yritykset.

– Meidän tunnettuus rahoittajana on melko hyvä pk-kentässä ja yritysten auttaminen on meillä syvällä dna:ssa. Emme pyri olemaan pankki, vaan tarjoamme täydentävää rahoitusta, sanoo Fennian rahoituspäällikkö Antti Sormunen.

– Jos yrityksellä on pieni tai ihan simppeli yrityslainan tarve, oma pankki on nopein reitti. Isommassa hankkeessa yritys voi tarvita useita rahoittajia. Silloin esimerkiksi pankki rahoittaa puolet tarvittavasta summasta, Fennia toisen puolen ja Finnvera toimii takaajana, Sormunen kuvaa.

Fennian myöntämät yrityslainat ovat suuruudeltaan tyypillisesti sadoista tuhansista euroista muutamaan miljoonaan euroon. Rahoituksen käyttökohteet vaihtelevat käyttöpääomasta investointeihin ja yritysjärjestelyihin.

Sormusen mukaan lainan myöntämisen kriteerit ovat samankaltaiset kuin pankeilla.

– Fennian Asiakasrahoitusyksikössä tehdään yrityksen luottokelpoisuusarviointi, jossa tarkastellaan muun muassa vakavaraisuutta, tasetta ja näkymiä tulevista kassavirroista, hän sanoo.

Fennia tarjoaa yrityksille myös takausvakuutuksia, joille on tarvetta etenkin rakentamisen ja teollisuuden toimialoilla. Vakuutus sisältää takauksen, eli sitoumuksen jonkin sopimuksen täyttämisestä.

Sen lisäksi Fennia on liittynyt Euroopan investointirahaston InnovFinn-lainatakausohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaa innovatiivisten pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia.

– Fennian asiakasrahoituksen palvelut ovat vain Fennian vakuutusasiakkaiden käytettävissä. Saamme keskustelut käyntiin parhaista rahoitusratkaisuista nopealla varoitusajalla. Nopein reitti kulkee oman yhteyshenkilön kautta tai olemalla suoraan yhteydessä asiakasrahoitukseen, Sormunen kertoo.

Rahoitus siivittää kansainväliseen kasvuun
Rahoitus siivittää kansainväliseen kasvuun

TMK Energiakoura Oy on vahvassa kasvussa oleva keskisuomalainen yritys, jonka oma tuotantotehdas valmistui Hankasalmelle viime vuodenvaihteessa. Tuotannon kausivaihteluita tasoittava käyttöpääomarahoitus järjestyi pitkäaikaiselta vakuutuskumppanilta Fennialta.

Energiakoura on kaivinkoneen lisälaite, jonka ansiosta talviaikaan muutoin vähälle käytölle jäävää konetta voidaan hyödyntää energiapuun keräämiseen.

Kansainvälistyminen on elinehto

Seitsemässä vuodessa Energiakoura on kasvanut yhden miehen ideasta kansainväliseksi vientiyritykseksi. 3,6 Meurin liikevaihdosta (2019) noin 70 prosenttia tulee viennistä.

”Meidäntyyppiselle erikoistuotteiden valmistajalle Suomen markkinat ovat lopulta hyvin pienet. Pitää olla valmis kansainvälistymään. Tulevaisuutta pitää myös suunnitella.”

Rahoitus mahdollistaa kasvun ja tasaa kausivaihtelut

TMK Energiakouran tavoitteena on nousta maailman johtavaksi energiapuukourien valmistajaksi. Päätös rakennuttaa omat tuotantotilat Hankasalmelle synnytti tarpeen ulkopuoliselle rahoitukselle.

”Tulorahoituksella kasvaminen oli mahdollista vielä silloin, kun ostimme tuotannon alihankintana, mutta oman tehtaan rakennuttaminen ja uusien tuotteiden kehittäminen vaati ehdottomasti ulkopuolista rahoitusta. Keskeiseksi nousi, miten saamme rahoittajat vakuuttuneiksi – lähtemään mukaan ja uskomaan tähän meidän juttuun. Rahoituksella on meidän toiminnalle ihan ratkaiseva merkitys”, Koponen painottaa.

Pankin tuella on rakennettu tuotantotilat ja hankittu laitteet.

”Fennian käyttöpääomarahoituksella puolestaan tasataan tuotantoon liittyvää kausivaihtelua.”

Pitkät yhteistyösuhteet ovat tärkeitä

Moni yrittäjä ei tiedä, että Fenniasta saa vakuutusten lisäksi rahoitusta. Myös Koposelle tämä oli positiivinen yllätys, sillä se mahdollisti jo parikymmentä vuotta Fennian kanssa kestäneen asiakassuhteen syventämisen.

”Fennia todella on yrittäjien Fennia, se näkyy heidän toiminnassaan meidän suuntaan. Heidän lupauksensa toteutuu käytännössä. Heistä näkee, että he haluavat auttaa meitä tuomaan mahdollisimman meidän näköistä tuotetta ja palvelua markkinoille”, Koponen kiittää.

Ota yhteyttä Fennian asiakasrahoitukseen.

Myy yrityksesi helposti ja nopeasti
loder imageloder image