Jätä ilmoitus
Apua yrityksen myyntiin? Varaa ilmainen soittoaika
Valittu kieli:

Myyntiesite myytävälle yritykselle

Oletko myymässä yritystäsi? Onko sinulla jo myynti-ilmoitus julkaistuna? Useimmiten saat yhteydenottoja ostajaehdokkailta nopeasti ilmoituksen julkaisun jälkeen. Myyntiesite on informatiivinen tietopaketti yrityksestäsi, joka tarjoaa yksityiskohtaisen kuvan myytävänä olevasta yrityksestä mahdollisille ostajille tai sijoittajille.

Myyntiesitteen avulla voit kertoa omasta yrityksestäsi houkuttelevasti ja helposti ostajaehdokkaille.
Myyntiesitteen tarkoituksena on antaa ostajaehdokkaille yleiskuva yrityksestä, jotta he voivat arvioida tarkemmin kiinnostustaan edetä yrityksen ostoprosessissa. Jos sinulla on useita ostajaehdokkaita, säästät myyjänä yleensä aikaa ja vaivaa laatimalla esitteen, jonka voit toimittaa kaikille potentiaalisille ostajille. Esitteen tulee antaa yleiskuva yhtiön toiminnasta, tuloksesta, varoista ja tulevaisuuden näkymistä.

Tyypillinen myyntiesite myytävästä yrityksestä voi sisältää seuraavat tiedot:

Yrityksen kuvaus

Lyhyt yhteenveto yrityksestä, sen toiminnasta sekä tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Historia

Yleiskatsaus yrityksen historiasta, mukaan lukien perustamisajankohta, aikaisempi omistusrakenne ja kaikki merkittävät tapahtumat sen elinkaaren aikana.

Taloudelliset tiedot

Yrityksen taloudellinen tulos, kuten liikevaihto, voitto, tappio, varat ja velat. Tämä antaa käsityksen yrityksen taloudellisesta tilasta.

Markkina-analyysi

Arvio yrityksen asemasta markkinoilla, sen kilpailueduista ja alan kasvumahdollisuuksista.

Asiakaskunta

Kuvaus yrityksen asiakkaista ja mahdollisista uskollisista suhteista, jotka ovat muodostuneet ajan mittaan.

Omaisuus

Luettelo yrityksen varoista, mukaan lukien kiinteistöt, varastot, aineettomat hyödykkeet ja kaikki käynnissä olevat sopimukset.

Tulevaisuuden näkymät

Arvio yhtiön potentiaalista ja odotetusta kasvusta, joka perustuu markkinatrendeihin ja tulevaisuuden suunnitelmiin.

Myynnin syy

Selvitys siitä, miksi yritys on myynnissä. Tyypillisiä syitä ovat esimerkiksi uudet urasuunnitelmat, ulkomaille muuttaminen, eläkkeelle jääminen tai muut yrittäjän taikka yrityksen tilanteessa tapahtuvat muutokset.

Luottamuksellisuus ja vastuuvapauslauseke

Esitteen tiedot ovat yleensä luottamuksellisia ja niitä seuraa vastuuvapauslauseke, joka ilmoittaa, että esite ei ole sitoumus myydä, vaan ainoastaan esittely myytävästä yrityksestä.

On tärkeää, että esite on muotoiltu totuudenmukaisesti, jotta se antaa luotettavan ja tarkan kuvan yrityksestä.

 
loder image